Visita a l’escola Josep Fusté d’Alforja

 

Cada any, a l’escola del nostre poble hi van les entitats del poble a ensenyar, als més petits, el que fan. L’any passat van estar els diables d’Alforja i aquest any hem estat nosaltres els qui hem portat als nostres gegants perquè els més petits els poguessin veure i saber una miqueta la història gegantera d’Alforja.

Als vols de les 15 h entràvem amb el nostre remolc per començar a plantar els gegants, no veiem gaire clar si els podríem plantar, ja que si miràvem al cel, amenaçava pluja, però al final els vam poder plantar-los al mig del pati.

Vam començar amb els més petits de la colla asseguts davant dels gegantonts i vam començar a explicar la història dels gegants, quan pesaven i el nom de cadascun d’ells. També vam explicar els instruments que portem els músics, Gralla, timbal, timbal fons….

Ara tocava fer ballar a la fúria i a l’il·luminat, aquí va venir l’anècdota de la tarda i és que la gralla no volia sonar de cap de les maneres i ho vam passar un pèl malament en les primeres cançons però després la cosa es va anar arreglant i vam poder salvar la tarda!

Un cop que els més petits de la colla van fer ballar els gegants, tots els nens van poder provar els gegantonets i van poder jugar amb la nostra Ribeta que li va tocar corre una miqueta, ja que tots els nens volien agafar-la i estirar els xumets que porta penjat al coll.

Hem d’agrair a la directora i a les mestres que eren allí perquè ens van fer passar una tarda molt bonica amb els petits del poble!!

 

 

 

2 Responses

    • Alex Andreu

      Gracies a vosaltres! Per nosaltres també va ser fantàstic portar els gegants a la escola del poble!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *