Sortida XXIX festes barri del port de Tarragona

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2018 | 0

 

Aquest cop hem estat a la trobada que organitzaven els nostres companys dels gegants del port de Tarragona!, era la seva XXIX festa del seu barri i junt amb 9 colles més, hem participat en la seva festa que la feien dedicada a la Rosa Puig, la que fou la seva presidenta i que fa un any ja no està entre nosaltres.

Les colles que hi vam participar són:

Gegants del Port de Tarragona, Gegants del Serrallo, Gegants del Carrilet de Reus, Tota l’Endenga, Colla Gegantera de Castellvell del Camp, Gegants de les Borges Blanques, Geganters Tarraco Escipions, Gegants la Unio, Colla Gegantera de Riudecols i Colla Gegantera i Grallera d’Alforja

 

Vam arribar al voltant de les 10 del matí i vam plantar a la geganta, la ribeta i als 2 gegantonets! S’ha de dir que feia molta calor en aquesta hora!

Anàvem d’estrenu aquest cop, teníem un nou nen gegantó que es diu Arnau i ens acompanyarà a partir d’ara! També estrenàvem grallers nous que es van saber defensar per al poc temps que porten amb nosaltres!

Vam esmorzar pa amb tomàquet i embotit i al voltant de les 10:30h vam iniciar la cercavila!

La primera parada va ser la plaça dels carros de Tarragona, allí els músics dels gegants del port de Tarragona van estrenar el seu ball oficial que els va quedar molt bé!, després vam fer un vall individual.

Quan van acabar les altres colles el seu ball individual, vam anar seguint i ens vam parar en una l’altre plaça a fer una ballada conjunta, ja que al final del recorregut era molt estret per a poder-la fer.

Ara tocava el moment més emotiu de la jornada, és quan en arribar al carrer Sant Miquel on tenen el seu local, els gegants del port de Tarragona van fer una ballada individual just davant d’un balcó on en mig d’una banderola on deia que “els veïns no t’obliden, avui més que mai” i en lluïa la fotografia de la Rosa Puig envoltada de roses grogues. En acabar el ball, els geganters, van fer-li reverencies en mig d’un fort aplaudiment!

Per acabar van anar presentant les colles que una a una vam anar fent un ball individual i els caps de colla van pujar a l’escenari a recollir el record de la trobada.

Després vam anar a dinar a la Urb. Portugal (Alforja) que celebraven la seva festa major i estàvem convidats a menjar paella!

Volem agrair a la colla gegantera del port de Tarragona que ens convidesiu! També agrair als seus músics que durant aquesta temporada ens han omplert d’experiència i esperem que sigui per molt de temps!!

 

 

 

2a trobada gegantera Castellvell – editat Gegants port TGN

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *