Sortida baho maig 2017

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2017 | 0

 

Aquest cap de setmana la colla de Gegants D’Alforja hem anat a Baho per celebrar la 16a trobada de la Catalanitat a la Catalunya Nord, vam anar acompanyats amb els diables D’Alforja i tots junts vam representar l’essència Alforgenca.

En aquestes festes se celebra els 16 anys de recatalanització dels noms de carrers de Baho i des de fa 16 anys és reuneixes moltes colles per commemorar-ho, fins ara han vingut més de 30 grups de música nord i sud-catalans, 16 obres de teatre, 16 correfocs sempre impressionants, 16 anys de trobades geganteres, 16 anys de pastorets, balls de gitanes, balls de bastons, de trobades de bèsties de foc, de sardanes, de cant coral, d’animació per a la mainada, de falcons, de castells, de gralles, de tambors, de balls folklòrics …

El dissabte dia 27 a les 22 h vam acompanyar als Diables en la seva sortida, ells com sempre van estat a l’altura, tant els diablons com els timbalers ho van clavar!
El diumenge dia 28 a les 10 h era el nostre torn, vam començar la cercavila anant a la inauguració del cartell de l’entrada del poble on, per fi, aconseguien que fos en català ( Bao ) i després vam anar cap al centre del poble, dintre de les muralles vam anar tocant per fer que els gegants de cada colla ballessin sense parar!, uns dels moments més especials és quan els grallers de la Bisbal d’Empordà es van unir a nosaltres per tocar conjuntament, ells van ficar les gralles i nosaltres els timbals i va ser impressionant com vam fer-ho lligar tot!
Van participar els Gegants de Taltahull, la Bisbal d’Empordà, Argelers, Ball de Gitanes de Vilafranca del Penedès, Gegantons del col·legi de Toluges i Grallers i Sorollosos del Riberal, Castellers de Barcelona i Castellers del Riberal. Pilar al balcó de la Casa de la Vila, la colla de Gegants del Pere Mata de Reus, i la gent de Maspujols.
 
L’acte final va ser el dinar de germanor on es van repartir els regals honorífics i es va fer un discurs de tancament i després, la colla de baho ens van dedicar una actuació molt especial, van preparar una rumba catalana amb guitarra, acordió, gralles i una colla de gent cantant!
 
S’ha de dir que aquestes festes no s’han de perdre, són festes molt boniques que representen l’esperit del poble Català i ara que estem agermanats amb la gent de Baho, esperem que a la nostra festa Major de l’Octubre, ells ens acompanyin fen com ho han fet aquest cop… Perfecte!

 

Nota: Accedeix a la galeria completa prement aquí

 

Vídeo Alforja tocant amb els de Bisbal d’Empordà

Vídeo Rumba del Riberal – Gent de Baho ( Bao )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *