Festa major d’Albarca

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2018 | 1

 

Albarca és un poble petit però molt bonic, un poblet que ens ha fet fer part de la seva història en donar-nos la oportunitat de fer ballar els seus gegants de Cornudella pels nostres geganters, ja que mai ho havien fet a Albarca! Un poble que val la pena visitar!

A les 11 puntuals ja teníem plantats els gegants, havien de venir 2 colles més que al final no els hi va ser possible i vam ser els protagonistes de la festa gegantera!

Vam començar a fer una cercavila per carrer que va de punta a punta del poble i que arriba a la plaça de l’església, ens va seguir la colla castellera de Cornudella de Montsant que també ens van ajudar amb animar aquesta cercavila, ja que ells també tenien músics que van donar encara més animació a la cercavila.

En arribar a la plaça de l’església vam esperar fins que els castellers pugessin amb una torre que havien fet i que a poc a poc anava arribant fins a la plaça i allí van fer diversos castells amb silenci, ja que volien el màxim de concentració per a fer-los.

Després va passar una cosa que no teníem programat ni la gent d’Albarca tampoc i que ha marcat un moment històric en aquell poble, vam demanar, ja que no tenien geganters, que els nostres geganters fessin ballar els gegants de Cornudella, uns gegants molt antics però que mai havien ballat a Albarca i per nosaltres va ser un honor que ens els deixessin agafar i fer-los ballar, bé va ballar només la geganta, ja que el gegant d’Albarca no estava equilibrat i no ens la vam voler jugar a què passes alguna cosa irreparable!

Gràcies per deixar-nos ser part de la vostra festa i també de la vostra història i esperem que compteu amb nosaltres el pròxim any!

P.D: La canso que van ballar per primer cop els gegants de Cornudella de Montsant a Albarca va ser un mix entre el Rei de la presó de França i el MILALA un 12 d’agost del 2018 sobre la 13h

 

 

Gegants d’Alforja a Albarca

 

  1. Ramon Vilaltella

    Des de el poble d’Albarca us donem les gràcies per participar de la nostra festa. La vostra alegria, empatia, i ganes de col·laborar per fer lluir la diada no sols ens va il·lusionar sinó que a més ens va fer gaudir-la com mai. Estem molt orgullosos de la vostra presencia i afalagats pels vostres comentaris.
    Vins la propera!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *