24a Trobada gegantera d’Alforja

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2018 | 0

 

Començarem dient que aquesta trobada gegantera ha estat un repte per l’organització, ja que ha estat una trobada de les més grans que hem celebrat a Alforja i amb la junta nova encara no es tenia experiència en organitzar trobades tan grans com aquestes. Estem molt contents de com ha anat i tothom així ens ho ha fet saber i només ens queda agrair a totes les colles que van venir, gràcies per fer-ho possible!, vau estar genials!!

Hi van participar un total de 17 colles que van ser:

Gegants Les Borges del Camp, Gegants de Prades, Colla Gegantera de Botarell, Colla gegantera de la Selva del Camp, Gegants del Port Tarragona, Colla gegantera IPM (Reus), Colla gegantera de Castellvell del Camp, Colla gegantera Colldejou, Gegants d’Esplugues del Llobregat, Colla gegantera de Roses, Colla gegantera EL Carrilet (Reus), Gegants Manotes de Tro de l’Hospitalet de Llobregat, Gegants del Serrallo, Gegants de Masllorenç, Gegants de Vila-Seca, Gegant Pau Miro de Reus, Colla gegantera i grallera d’Alforja.

Ja de bon matí van començar a fer foc per a preparar l’esmorzar per a totes les colles participants, la colla es va bolcar perquè tot estigues a punt per a les 9:30h, hora en la qual es començaven a donar l’esmorzar.

Les colles van anar venir escalonadament i això va permetre que l’esmorzar sortís a la perfecció i que no hi haguera aglomeracions ni retards a l’hora de començar la cercavila.

A les 10:30h ja teníem tots els gegants plantats i a l’espera de començar
A les 12h es va començar la cercavila pels carrers d’Alforja i la Ribeta i els gegantonets d’Alforja anaven a primera fila per anar guiant als altres gegants.

La primera parada es va fer a la plaça de dalt on tenim el casal dels avis, allí és on s’agrupava el nombre més gran de gent que volia veure com cada colla feia el seu vall individual, en aquest punt és on la festa arribava al moment més agradable, per a les altres ens tocava esperar…

Un cop fetes les vallades i que totes les colles es fessin la foto amb la gran senyera que penjava de l’església, es va continuar la cercavila i les colles van dirigir-se cap al punt de partida, el Parc amics d’Alforja.

Al Parc amics d’Alforja es va arribar amb una miqueta de retard i allí ens esperava el presentador perquè anés explicant la història de cada colla i que fessin el seu vall individual i recollissin el record de la trobada.

Algunes colles no es van poder quedar al ball final, ja que havien de marxar a complir amb altres actes de l’1 d’Octubre i com ja anàvem amb retard no es van poder quedar per la vallada final.

Un cop fet totes les vallades i repartit els records i l’entrega del pernil a la guanyadora es va passar a tocar l’himne dels segadors com a homenatge de què va passar 1 d’octubre del 2017 i quan va acabar vam anar per feina a fer el ball final!.

Volem agrair a totes les colles assistents que ens ho hàgeu fet fàcil el que per a nosaltres era tot un repte a superar, també volem agrair als músics de Botarell, les borges del camp i els del barri del port de Tarragona que hàgeu acompanyat amb la vostra música a les colles que no en tenien!

 

 

24a trobada gegantera d’Alforja

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *