23a trobada gegantera a Alforja

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2017 | 0

 

El diumenge dia 1 d’Octubre vam celebrar la 23a trobada gegantera a Alforja, va ser un dia molt dur, ja que coincidia amb el dia que es celebrarà el referèndum per la independència de Catalunya i vam haver d’improvisar una miqueta sobre la marxa però al final va sortir tot molt bé! En principi havien de ser 10 colles confirmades però al final només en van poder venir 6 colles. Era un dia especial i comprenen que les colles que no van poder assistir tenien una raó de pes per estar al seu poble i ciutats per poder defensar la democràcia.

Les colles que van assistir van ser les següents:

CG Perafort, CG del Institut Pere Mata de Reus, Gegant japonès de Reus, Esplai Sant Fructuós de Tarragona, La Colla gegantera i grallera d’Alforja i Castellers d’Aire Nou (Catalunya Nord). També ens acompanyava la Enxarranca percussió d’Alforja.

 

Nosaltres vam començar a les 8h a preparar l’esmorzar per a totes les colles perquè anessin amb la panxa plena abans que comencessin a plantar els gegants.
A les 10h tots havíem plantat els gegants al Parc dels amics d’Alforja on aquesta plantada va ser especial perquè vam plantar, per primer cop, els nostres 2 gegantonets, l’il·luminat i el diabló.
Els nens que havien de portar els gegantons estaven molt nerviosos e il·lusionats per ser els primers que portarien els 2 gegantons a la seva primera cercavila.
 
A les 11h puntuals vam començar la cercavila, la Ribeta, que també era protagonista en aquesta ocasió, ja que celebrava el seu 10è aniversari, va començar a guiar a les altres per l’avinguda Catalunya. Aquí ja vam haver de fer la primera modificació, havíem d’anar a l’Ajuntament on allí ens havia d’esperar el nostre alcalde per a firmar l’agermanament de les entitats que s’agermanaven amb la gent de Bao però no va ser així, ens vam haver de dirigir a la casa de cultura on estava el nostre Alcalde que no podia deixar d’estar allí per si acudia els cossos policials per retirar les urnes.
Allí vam estar una rato aturats per a reorganitzar-ho. Els representants de cada entitat van entrar a la casa de cultura per tal de poder firmar l’agermanament amb la gent de Bao, un cop firmat els castellers de Bao, que ara també passen a ser els castellers d’Alforja, van fer muntar un castell i van fer pujar l’enxaneta a la finestra del segon pis del casal de cultura.
Un cop fet l’agermanament i després que els músics de cada colla toquessin una bona estona per fer que l’espera no es fes tan llarga, vam poder reprendre la cercavila i vam anar cap a la plaça de dalt on allí vam fer una plantada de gegants perquè els diablons i els castellers poguessin fer de les seves. Després es va fer l’acta de descobrir una placa honorífica on es fa referencia a l’agermanament entre Alforja i l’associació AIRE NOU BAO (Catalunya nord).
Un cop acabat vam continuar per dirigir-nos de nou al Parc dels amics d’Alforja on allí van fer una vallada individual de cada colla, es van entregar el record d’aquesta 23a trobada gegantera i es va agrair a l’associació de dones d’Alforja per haver fet els vestits dels nostres gegantonets.
Per finalitzar la trobada, els nostres músics van interpretar la cançó dels segadors on vam fer punt final a la trobada i donar pas al vermut popular on tothom va estar convidat.

Després tocava el dinar on vam poder degustar uns entremesos i després una fideua molt bona acompanyat amb un postra molt bo de formatge i coca.

Estem orgullosos de com va sortir la cercavila, ja que era un dia molt difícil per la data tan assenyalada per al nostre país i on volem aprofitar per rebutjar tot el que van fer els cossos policials espanyols on, sense motius, van utilitzar la violència quan la gent estava de manera pacífica esperant complir un dret i una il·lusió que feia anys que esperàvem. També destacar que la nostra policia catalana va estar a l’altura i els volem agrair que actuessin amb el cor i no amb el cap malalt que tenien la policia espanyola.

Esperem que l’any vinent puguem celebrar una cercavila sense tantes modificacions i agrair a totes les colles assistents que tinguessin la paciència que van tenir per la situació en la qual ens trobàvem.

 

 

Ballada gegants d’Alforja a la 23a trobada gegantera

Castellers d’Aire Nou BAO (Catalunya Nord)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *