20è aniversari dels Gegants de la Selva del camp

 

Aquest any, els gegants del nostre poble veí, celebraven el 20è aniversari del Pòlit i la Madalena i ens van convidar a la festa! Ho van voler celebrar amb una gran trobada gegantera, unes 35 colles estàvem convidades!, van participar:

Colla Gegantera Del Passeig Torroja De Tarragona – Colla de Gegants i Grallers del Catllar – Colla gegantera de Vilallonga del Camp – Colla Gegantera Ipm – Gegants de Vila-seca – Els Gegants de Masllorenç – Colla Gegantera Ipm – Colla Gegantera El Carrilet – Colla Gegantera Del Pla de Santa Maria – Colla Gegantera i Grallera d’Alforja – Geganters i Grallers del Poble Sec – Gegants De Móra d’Ebre – Gegants de Cambrils – Gegants Dels Pallaresos – Associació Cultural Fal•lera Gegantera Tàrrega – Colla gegantera de riudoms – Gegants El Vivall de les Borges Blanques – Gegants de Brafim – El gegant Carrasclet – Gegant Selva Camp – Colla Gegantera El Calçot-AAEET – Colla Gegantera Pessigolla Valls – Gegants del Barri d’Avall de Tivissa – Colla Gegantera de Riudecols – Colla Gegantera d’Alcover – Gegants de Santa Oliva – Colla Gegantera de Falset (pàgina oficial) – Gegants Borges del Camp – Colla Gegantera de L’Hospitalet de l’Infant – Colla Gegantera Bellpuig – Gegants del Morell – Gegants de Vinyols i els Arcs – Colla Gegantera Ascó – Gegants Ulldemolins

A les 16:40 h arribàvem al descampat on havien habilitat l’aparcament dels vehicles, vam sortir d’Alforja plovent i pensàvem que seria molt difícil poder fer la cercavila, però quan vam arribar ja no plovia i per sort no ho va fer en tota la tarda.

Vam agafar els nostres gegants i vam anar cap a Hort d’Iglésies, que és el lloc on s’havia de fer la plantada de tots els gegants. De mica en mica van anar arribant totes les colles i la veritat és que impressiona veure tants gegants junts!

Es va endarrerir una miqueta la sortida, havíem de començar a les 18 h, mitja “horeta” més tard van començar a sortir les primeres colles i quan ens va arribar, els nostres geganters, junt amb 3 reforços que portàvem dels Gegants del Port de Tarragona, vam començar la cercavila pels carrers de la població.

S’ha de dir que els músics d’Alforja anàvem acompanyats dels músics dels gegants del port de Tarragona que ens van ajudar a tocar de la millor manera possible perquè els nostres gegants poguessin ballar amb la millor música gegantera.

A mig camí i després de 1 h de cercavila, la colla ja començava a buscar llocs per seure, ens van tenir una estona parats i per això vam aprofitar per descansar, ja que encara quedava una altra hora de cercavila!

És una de les més llargues que hem fet, però ens agraden tant els gegants… que no hi ha cercavila que se’ns resisteixi!

Vam passar pels carrers del nucli antic, pel costat de la seva església i vam començar a baixar en direcció al poliesportiu, allí és on més gent ens esperava i també on més ho vam gaudir tots plegats. La gent aplaudia els nostres gegants com també ho feia a les cançons que tocàvem.

Vam arribar als volts de les 20:30 h i allí vam anar entrant colla per colla i el mestre de cerimònies anava explicant una miqueta la història de cada colla.

Vam plantar els nostres gegants al mig del camp de futbol i allí vam poder gaudir de l’ambient geganter que s’hi respirava, impressionava veure tants gegants plantats.

Abans de fer el ball final, els gegants de La Selva del Camp van fer un petit ball individual.

Un cop acabat vam anar on teníem el remolc aparcat i allí vam desar els gegants per poder dirigir-nos de nou al poliesportiu on ja tenien tot a punt per començar el sopar d’agermanament.

Va tocar esperar una mica, però va valdre la pena, per sopar… fideuà i gelat!

Abans de donar per finalitzat l’esdeveniment, els grallers de Botarell i una timbalera de La Selva del Camp van tocar la cançó d’aniversari feliç on van finalitzar tirant serpentines a l’aire. Eren les 23 h i ja era hora de tornar cap a casa amb aquest bon sabor de boca que ens havia deixat aquesta cercavila on, junt amb 34 colles més, hem pogut gaudir-la!

Els desitgem que compleixin molts anys més i els agraïm que ens convidessin aquesta festa que els va quedar perfecte!

 

 

Sortida 20è aniversari dels gegants de la Selva del Camp

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *