20 anys de gegants d’Alforja

publicat ha: Blog, General, Sortides, Sortides 2014 | 0

 

El dissabte 2 d’agost de 2014, al plegar de la feina vaig cap a casa, l’endemà seria molt especial, quins nervis, quina emoció, després de molts dies de preparatius, col·laboracions i altres feines, arribava el dia esperat per tots. Diumenge 3 d’agost, jo ja estava en peu a les 5 de la matinada, quina alegria! Havia arribat el gran moment! Tot el poble cap a Puigcerver amb els Gegants.

A les 6 del matí molta gent ja és a la plaça de Dalt, fent un petit reconstituent, per preparar-se per anar en cercavila a la nostra ermita. Més gent que ens acompanyarà, va arribant, quines carones de son… Cafè a les mans i un bon barret de color blau pels 20 anys dels Gegants. Falten 10 minuts per a les 7 quant a toc de gralla i tabal comencem a caminar, amb alegria i il·lusió. Després de 10 anys ja és aquí per segona vegada la pujada dels Gegants a Puigcerver.

És un dia molt especial, molt màgic. Grans, petits, geganters, grallers, tabalers, amics i amants dels Gegants que aquest dia fan un gran esforç. I entre tots, ara si, ara ja els gegants van fent camí. Molt emocionada fent el camí, veient tanta gent acompanyant-los, alegres, sense pausa en un tris ja estem a la Creu del Formatge, es reparteix una miqueta fruita per tothom, per refer-se i abans de continuar tots ens col·loquem per la foto de grup que immortalizarà aquest moment… i després a seguir pujant.

El següent tram fins a arribar a dalt va ser impressionant, talment semblava que als gegants, els hi haguessin sortit ales. Doncs a les 9 ja érem a dalt. Al arribar tots comencem a ballar a la plaça. És impressionant l’ambient, es palpa l’emoció de tots els que ho han fet possible. Ens hem guanyat l’esmorzar, un bon entrepà espera a cada un dels participants.

A les 12 se celebra la missa i els geganters amb molta emoció fan entrega d’una preciosa ofrena floral a la Mare de Déu. Aquest dia plegat d’emocions, sensacions i de sentiments serà un record que perdurarà per sempre en la nostra memòria.

Mil gràcies a tots aquells col·laboradors que ho van fer possible tant pels que van aportar la seva ajuda, com als que ens van pujar als gegants i als que ens van acompanyar caminant per a passar una bona estona i fer pinya. Gràcies al poble d’Alforja. Mil gràcies a tothom. Fins a la pròxima!

 

Nota: Aquest text es de la Elsa Gonzalez i esta extret de la web alforjastark

 

 

20 anys dels gegants d’Alforja

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *