1r taller de gralles i timbals d’Alforja

 
Avui hem celebrat el nostre primer taller de gralles i timbals d’Alforja i l’experiència ha estat molt positiva!

Per part dels timbalers han aprés:

– Explicació que és un timbal i tipus de timbal
– Les parts del timbal i perquè serveixen cada part
– Neteja del oxid del timbal i substitució d’un parxe i bordonera

I aspectes pràctics com:

– Col·locació correcte de les baquetes i explicar cada mà quina funció exerceix a l’hora de tocar
– Ritmes bàsics d’acompanyament a les gralles

 

Hi han après l’important que és tenir el parxe de pell del seu timbal completament hidratat i també han pogut veure com col·locant correctament les baquetes i saben que fa cada mà és més fàcil tocar els ritmes com la polca, pas doble, vals jota, mazurka, etc.

Els grallers han après a netejar i hidratar la gralla i a netejar les canyes i els tudells així com els pros i contres que provoquen debats entre els grallers de prestigi algunes tècniques que s’utilitzen.

En tot aquest procés, han conegut les parts de la gralla i com cal tractar-les i cuidar-les, la importància de mantenir l’instrument en bones condicions i les repercussions que pot tenir no dur-ho a terme amb la freqüència necessària.

La idea d’aquest taller era implicar als grallers de la colla en el manteniment i un coneixement una mica més curós de l’instrument que toquen i com cuidar-lo perquè aquest estigui en les millors condicions per a les sortides amb els gegants. També estava pensat per aquells qui tinguin curiositat o s’estiguin rumiant entrar a tocar un instrument, així han pogut veure des d’un bon inici què implica tenir un instrument a casa i han pogut tenir contacte amb la colla gegantera.

Es pot dir que hem complert l’objectiu d’aquest taller i tots els qui han assistit han pogut conèixer moltes coses noves que fins ara no sabien sobre l’instrument que toquen i també a tenir uns hàbits de manteniment del seu instrument que a partir d’ara esperem que els apliquin per poder conservar millor el seu timbal o gralla.

Gràcies a tots els qui heu vingut i esperem que a la pròxima edició pugui venir molts més!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *