1a edició de la festa major comarcal a Riudoms

publicat ha: Blog, Destacades, Sortides, Sortides 2018 | 0

 

Aquest passat 21 d’octubre s’ha celebrat per primer cop la festa major comarcal, s’ha fet a Riudoms i hem estat convidats a participar-hi portant el nostre plat típic d’Alforja, el Pataco i també hem estat amb els nostres gegants en aquesta festa que és la primera que s’ha fet i que cada dos anys es celebrarà en algun altra pobla de la comarca!

Hi han participat:

20 colles geganteres, 4 colles de capgrossos, 3 colles de diables, 4 corals, 2 grups de batucada, 1 ball de bastons, 1 cavall de Riudoms

 

Vam arribar als volts de les 9 del matí i ja hi havia algunes colles que estaven plantades i ja tenien muntat el cavall de Riudoms que fa 5 metres i mig de llarg, 4 i mig d’alçada, 1 metre vuitanta d’amplada i ha de ser portat per 11 persones!

Vam anar a esmorzar al recinte on tenien preparades les taules i ens van donar a escollir entrepans de pernil salat o de formatge i de postres hi havia pastes amb xocolata o cafè!

A les 10:40 vam iniciar la cercavila, era un recorregut molt curt, ja que es pensava fer la concentració a la plaça de l’església, allí vam arribar-hi, vam passar individualment colla per colla i el presentador ens anava presentant fins a arribar on havíem de plantar els gegants.

Vam tenir una bona estona per poder anar a visitar la fira gastronòmica i poder degustar els plats típics de cada poble on també estava el nostre estant d’Alforja amb el nostre plat típic, el Pataco!

Després de que les colles de la primera tanda de la cercavila arribessin, vam entrar a la plaça central i allí vam fer una ballada conjunta i donar pas a la segona tanda de la cercavila que van fer el mateix que nosaltres!

Un cop acabades les vallades finals i que les dones de la coral fessin la seva interpretació, van donar passa que el cavall de Riudoms i les altres entitats festives del poble acabessin la festa.

Esperem que aquesta festa que acaba de començar tingui continuïtat i que la podem celebrar al nostre poble!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *